17 Aralık 2020 Perşembe

YİTİRİLEN AHLAK

1- Türkiye Cumhuriyetinin kurucu lideri, Kurtuluş Savaşımızın Önderi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.

ATATÜRK’e pozitif dua eden veya lanet okuyan herkes için benim de duam “Yüce ALLAHIM, ATATÜRK için ettiğiniz duayı misliyle sizlere versin” şeklindedir.
2- Ayasofya bir ibadethanedir. Müslüman bir ülkede CAMİ olarak ibadete devam edilmesi bence doğrudur.
Nasıl ki, İspanyada ki en büyük islam eseri, yine Ayasofya gibi anıtsal bir simge olan Cordoba Cami, Cordoba Katedrali olarak hizmet görüyorsa Ayasofya da aynı mantıkla cami olarak hizmet verebilir.
Veya Avrupada ki bir çok Osmanlı eseri caminin şapel veya kilise olarak hizmet veriyor olması gibi...
3- Ülkemiz, toplum nazarında manevi değeri yüksek olan hususlarla ciddi bir kutuplaşmaya doğru gitmektedir.
Şu yaşananlar çok büyük bir hatadır, tamiri imkansız yaralar açmaktadır. Burada sorumluluk sahibi olanların mutlaka itidal ve sağduyuyu oturtmaları gerekmektedir.
4- Temizlik imandan gelir diye bir atasözümüz var. Günde beş kez abdest alan insanlarız. Cami açılışına gidiyoruz. Ama bütün çöpü olduğu gibi, ibadet için gidilen alanda bırakıp çıkıyoruz. Yazık... Çok yazık... Takdir Yüce ALLAHIN...
Yapılan ibadet, niyet ve akıbet!...
5- Adam ilkokul mezunu, hayatında hiç kitap okumamış, ne tarih bilgisi var, ne siyaset bilgisi, sosyal medyada ki trollerin yönlendirmeleriyle, din adına fikir sahibi olup, aslı astarı olmayan bilgilerle onu bunu karalayıp, sürekli kul hakkı yiyerek, Kuranı Kerimin Türkçesini bırakın farklı kaynaklardan okumayı, hiç okumamış, ALLAH biz insanlara ne demiş bu konu hakkında bilgi sahibi olmamış, namazlarda okunan sıralı son 10 surede ne dendiğini bilmemiş ve bunu merak edip öğrenmemiş ve bütün bu cahilliğine rağmen sürekli ahkam kesiyor.
İçtiği sigaranın izmaritini sokağa atıyor, tuvaletten çıkıyor sifonu çekmiyor, ellerini yıkamıyor, aracıyla giderken diğer sürücülerin hakkına tecavüz ediyor, yayaya yol vermiyor, olur olmadık yerde sürekli korna çalıyor, su içiyor boşalan şişeyi sokağa atıyor ama sorarsan dini bütün yaşıyor...
Velhasılı toplum olarak AHLAKIMIZI yitiriyoruz. Herkes silkelensin ve kendisine gelsin. Yakışmıyor bize arkadaşlar, yakışmıyor.
Sözlerimi Yunus Emre ile tamamlıyorum;
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Bir gönülü yaptın ise
Er eteğin tuttun ise
Bir kez hayır ettin ise
Binde bir ise az değil
Yol odur ki doğru vara
Göz odur ki Hak'kı göre
Er odur alçakta dura
Yüceden bakan göz değil
Erden sana nazar ola
İçin dışın pür nur ola
Beli kurtulmuştan ola
Şol kişi kim gammaz değil
Yunus bu sözleri çatar
Sanki balı yağa katar
Halka matahların satar
Yükü gevherdir tuz değil

Hiç yorum yok: